Svenska English

Om oss

Vi är Assistive Technology Group

Assistive Technology Group är en helsvensk hjälpmedelskoncern som består av fyra ben. 

Hjälpmedelsteknik Sverige AB är moderbolaget och tillhandahåller produkter inom hjälpmedelssektorn till grossister och återförsäljare, står för försäljningen av AKKA-plattan samt service och reparationer av AKKA-plattan och produkter inom Keep On's sortiment.

Keep On Retail AB riktar sig till den privata marknaden där vi har näthandel med landets största sortiment av kvalitetshjälpmedel på KeepOn.se och Sveriges ledande hjälpmedelsbutiker med erfaren och kunnig personal under namnet KeepOn. Butikerna drivs både i egen regi och som franchisebutiker.

JCM Elektronik AB utvecklar, tillverkar och servar det unika AKKA-systemet som sedan 1993 har hjälpt till med utveckling, rehabilitering, högre livskvalitet och större oberoende för tusentals människor med neurologiska funktionsnedsättningar i Europa och Japan. 

Euro Wearable Technology AB står för forskning och utveckling inom koncernen och har som en av de internationella konsortiemedlemmarna i Axo-Suit bland annat utvecklat världens första exo-skelett för äldre människor.

Grundarna

Jonas Christensson och Christer Magnusson grundade Hjälpmedelsteknik år 1999 i Lomma, Sverige, där huvudkontoret ligger än idag. 

Ursprungligen baserades verksamheten på service och reparationer av hjälpmedel inom kommuner och landsting. 

2008 öppnades Sveriges första hjälpmedelsvaruhus i Lomma och verksamheten utvecklar nu Sveriges första kedja av hjälpmedelsbutiker för den privata marknaden under namnet Keep On.

Vår mission

Vi förenklar livet och höjer livskvaliten för människor med temporära eller permanenta funktionshinder eller som vill förebygga sådana.

Vision

Vi är den ledande privata verksamheten inom vår bransch i Norden. Genom kompetens, branscherfarenhet, hög servicegrad och med produkter som är baserade på funktion, kvalitet och innovation skapar vi en enklare vardag för våra kunder. 

Hjälpmedelsteknik

Hjälpmedelsteknik Sverige är ett av Sveriges största och första privata serviceföretag inom hjälpmedelsbranschen. Vi har sedan starten 1999 varit en stor aktör inom teknisk service av hjälpmedel och inom försäljning av hjälpmedel till både den offentliga sektorn och den privata marknaden.

2008 öppnade vi Sveriges första hjälpmedelsvaruhus som en del av våra 1.500 m2 stora lokaler i Lomma där vårt huvudkontor är belaget än idag. 2011 öppnades den första franchiseenheten i Kristianstad för att sedan följas av butiker i Växjö, Västerås, Helsingborg och Lidköping. Våra erfarenheter har gjort att kedjan idag utvecklas till ett 40-tal butiker över hela landet under namnet KeepOn  i stark förening med landets ledande e-handel under Keepon.se.

Vår målsättning är att vara det naturliga valet för människor som ville förebygga funktionshinder eller som drabbats av temporära eller permanenta funktionshinder. Vi är den enda privata verksamheten i Sverige som har väl etablerade kontakter med internationellt ledande tillverkare över hela världen, teknisk kompetens, egen serviceverksamhet som utför garantireparationer för många av världens ledande tillverkare och mer än 20 års erfarenhet av hjälpmedelsbranschen.

Detta ger oss alla de förutsättningar som krävs för att erbjuda våra kunder erfarenhet, kunskap och trygghet och väl beprövade produkter baserade på innovation, kvalitet och tillförlitlighet.

Läs mer...

Keep On

Keep On Retail AB driver all detaljhandelsverksamhet inom koncernen med all den erfarenhet som Hjälpmedelsteknik Sverige har samlat på sig inom butiksverksamhet sedan 2008 som en ledande aktör inom hjälpmedelssektorn i Sverige.

KeepOn har därför en gedigen erfarenhet av hjälpmedel, krav och lagstiftning, butiksverksamhet och e-handel inom detta område. Vi har under åren byggt upp ett omfattande och nära samarbete med ledande internationella tillverkare och vi har under många år legat i framkant vad gäller försäljning av hjälpmedel till både den privata och offentliga sektorn i Sverige, tillverkning av hjälpmedel och inom forskning och utveckling av framtidens hjälpmedel.

Tillsammans gör detta att KeepOn har en unik position inom den svenska hjälpmedelsbranschen.

Keepon har marknadens största utbud av små och stora hjälpmedel. Vi utvecklar och säljer hjälpmedel mot den privata marknaden genom butiksverksamhet integrerad med avancerad e-handel. Vi erbjuder praktiska lösningar på många av livets små och stora utmaningar. 

Våra butiker finns till för dig som har ett temporärt eller permanent funktionshinder och behöver underlätta vardagen, för dig som vill förebygga funktionshinder eller som helt enkelt kommit upp i åren lite och vill höja livskvaliteten. Vi som arbetar på KeepOn är ett sammansvetsat team bestående av medarbetare som har omfattande kompetens och lång erfarenhet av olika former av funktionshinder och olika lösningar. Detta gör oss unika inom vårt område i Sverige.

Läs mer...

JCM Elektronik

1993 introducerade det svenska företaget JCM Elektronik en revolutionerande produkt på den svenska marknaden - AKKA-plattan.

Efter många års utveckling hade världen fått en svensk produkt som skulle komma att revolutionera rehabilitering, utveckling och livskvalitet hos människor med neurologiska funktionsnedsättningar.

AKKA-plattan visade sig ha en enorm betydelse för utveckling och livskvalitet hos människor med neurologiska funktionsnedsättningar, både barn och vuxna med medfödda eller förvärvade neurologiska skador.

Tjugo år senare lanserades uppföljaren - AKKA Smart. Med vidareutvecklad förflyttningsteknik är AKKA Smart ett helt system som gör det möjligt för både barn och vuxna att uppleva den utveckling, förhöjda livskvalitet och oberoende som systemet innebär för brukare, personal och anhöriga.

JCM Elektronik är sedan 2014 en del av den svenska hjälpmedelskoncernen Hjälpmedelsteknik i Sverige och Assistive Technology Group och AKKA-systemet stödjer idag utvecklingen och bidrar till ökad självständighet hos tusentals människor i Skandinavien, Europa och Asien.

Läs mer...

Euro Wearable Technology

Hjälpmedelsteknik Sverige AB var medlem av det internationella konsortium som utvecklade Axo-Suit, världens första exo-skelett för äldre människor 2014-2017. 

Axo-suit-konsortiet är ett europeiskt samarbete mellan universitet i Sverige, Danmark och Irland, spetsteknikföretag i Belgien och Irland och med Hjälpmedelsteknik Sverige som den ledande partnern för den globala utvecklingen av forskningsresultat och internationella patent.

Euro Wearable Technology bildades 2018 för att kommersialisera de forskningsresultat och patent som blev resultatet av det internationella Axo-Suit-projektet. Axosuit består av ett moduluppbyggt helkropps-exoskelett med överkropp, underkropp och ryggrad vilka ger 20-50% mer kraft och styrs av användaren.

Läs mer...

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår